Do tej pory przygotowywałam tą potrawę w tradycyjnej formie. Tym razem zmiksowałam wszystkie składniki i w ten sposób uzyskałam aromatyczną, kremową konsystencję.
Czego potrzebujemy, aby "wyczarować" taką zupę w naszej kuchni?
3 cebule
2 nieduże marchewki
mały por
pietruszka
kawałek selera
serek topiony o smaku śmietankowo-cebulowym
kawałek startego żółtego sera
gałka muszkatołowa mielona
pieprz,sól
ew. kostka rosołowa
śmietana 18%
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Nie ma większego znaczenia w jaki sposób je pokroimy, gdyż później i tak je zmiksujemy. Warzywa gotujemy przez około 30 minut, aż będą miękkie. Następnie dodajemy serek topiony i starty ser żółty. W momencie, gdy wszystko się rozpuści, a zupa zgęstnieje doprawiamy zupę przyprawami. Gotujemy jeszcze przez chwilę, aż zupa nabierze smaku i aromatu.
Na koniec wszystko miksujemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz